Dynatech 2022. gada rezultāti

Latvijas uzņēmums “Dynatech” apkalpo miljoniem klientu pasaulē, nodarbina vairāk nekā 300 cilvēku Latvijā, un turpina paplašināties 

 Latvijas uzņēmums “Dynatech” turpina darbu pie sarežģītu, globālu produktu izstrādes un paplašina biroja telpas Rīgas centrā, pieņemot darbā jaunus speciālistus. Saglabājot iepriekšējo gadu tempu, 2023. gadā uzņēmums Rīgā plāno papildināt savu komandu par vēl simts darbiniekiem.  

“Uzņēmumam 2022. gads bijis aizraujošs. Par lielāko sasniegumu uzskatu lēmumu kopumu, kas, virzoties cauri mainīgajiem noteikumiem pandēmijas laikā, mums ļāva saglabāt gandrīz nemainīgu darbinieku skaitu. Tas nozīmē, ka atjaunojoties ekonomiskajai aktivitātei, varējām ķerties klāt pasūtījumiem ar milzu resursiem. Papildu tam, pandēmijas laiks ļāva izvērtēt un izanalizēt nišas, uz kurām agrāk nelūkojāmies, piemēram, ceļojumu sektorā tie ir iekšzemes lidojumi. Ierobežojumu atcelšana, darbinieku entuziasms un kāre pēc jauniem projektiem un vadības vēlme atgūt zaudēto ļāva mums uzsākt jaunus, plaša mēroga projektus un atvērt jaunus tirgus,” stāsta Līga Pauliņa, uzņēmuma “Dynatech” vadītāja.  

“Dynatech”, kas specializējas IT, mārketinga, projektu vadības, dizaina un citu biznesa atbalsta pakalpojumu sniegšanā un Latvijā nodarbina vairāk nekā 300 cilvēku, 2022. gadā nodokļos samaksāja gandrīz septiņus miljonus eiro, tādējādi ierindojoties lielāko nodokļu maksātāju vidū Latvijā. 

“Pēdējos gados bieža tēma ir investīciju piesaiste Latvijai. Daudz runājam par nodokļu politikas izmaiņām, ārzemniekiem draudzīgāku pārcelšanās un integrācijas politiku, dzīvesvietu pieejamību un citiem jautājumiem. Latvijai tur noteikti vēl ir, kur tiekties. Nemainīgi augstā līmenī gan Latvijā ir darbinieku kvalifikācija, motivācija un atbildības līmenis. Esmu absolūti pārliecināta, ka liela daļa “Dyninno” grupas panākumu slēpjas tieši “Dynatech” komandas veikumā,” teic L. Pauliņa. 

"Dynatech" komanda sniedz pakalpojumus starptautiskajai “Dyninno” grupai un strādā pie desmitiem dažādu produktu tūrisma, izklaides un finanšu jomās. Senākais un ienesīgākais biznesa virziens ir tūrisms, un šo produktu vidū ir tādas pasaulē zināmas biļešu tirdzniecības platformas kā “Asaptickets” un “Skyluxtravel”. Šogad, ieviešot jaunas tehnoloģijas, Latvijas komanda optimizēja serveru infrastruktūras vairākiem ceļojumu biznesa produktiem, un tagad sistēma var atbalstīt piecas reizes vairāk lidojumu meklēšanas un apstrādāt sešas reizes vairāk balss zvanu, nepalielinot izmaksas. 

“Dzīvojot globalizācijas laikmetā, ir vienreizēji, ka tepat Latvijā var strādāt vietējā uzņēmumā, bet tajā pašā laikā būt daļa no starptautiska biznesa un strādāt pie produktiem, kas uzlabo cilvēku ikdienu dažādos pasaules nostūros, sākot ar Filipīnām un beidzot ar Kolumbiju. Investoriem ir interese un vēlme ieguldīt šeit un strādāt ar Latvijas darbaspēku, kas, manuprāt, ir ļoti būtiski,” teic Andrejs Ivašins, “Dynatech” informācijas tehnoloģiju direktors. 

GoLang, TypeScript, Python un PHP – "Dynatech" šogad modernizējis savu tehnoloģiju klāstu un tagad balstās arī uz šādām programmēšanas valodām. “Lai arī daudziem šie vārdi neko neizteic, tehnoloģiju pasaulē tie ir smagsvari. Katra šī tehnoloģija ir unikāla un papildina, padara konkurētspējīgākus un tehnoloģiski interesantākus uzņēmuma izstrādātos produktus”, uzsver A. Ivašins.  

“Dynatech” arī izmanto dažādus ietvarus un bibliotēkas, piemēram, Node.js, Next.js, Symfony, React, NestJS, Redux, Angular, Jest, Vue.js. Datus uzņēmums uzglabā un apstrādā, izmantojot MariaDB, MongoDB, Redis, Memcached, ElasticSearch, bet infrastruktūru veido dažādi AWS sniegtie pakalpojumi, kā arī tehnoloģijas, piemēram, Kubernetes, ArgoCD, Istio, ELK, Sentry, Prometheus, Grafana, Loki.  

“Nākamajā gadā uzņēmums plāno pastiprināt savu klātbūtni esošajos tirgos, kā arī apgūt jaunus reģionus, paplašinot esošo produktu piedāvājumus un ieviešot jaunu piedāvājumu klāstu. Lai to paveiktu, nepieciešama vēl aktīvāka un efektīvāka IT komanda, tāpēc uzņēmums turpinās ieviest jaunas tehnoloģijas un papildināt savu IT speciālistu klāstu ne tikai Latvijā, bet arī citos pasaules birojos,” stāsta A. Ivašins. 

Latvijā “Dynatech” kā grupas kompetenču centrs darbojas jau sešus gadus un turpina augt. 2022. gadā veiktas vairāk nekā 1200 pirmreizējas intervijas ar jauniem speciālistiem. “Visdarbīgākais mēnesis bija novembris, kad uzņēmumā sāka strādāt kopumā 20 jauni darbinieki. Arī nākamgad plānojam plašas kampaņas ar mērķi piesaistīt labākos jomas speciālistus,” teic Inna Solomatina, “Dynatech” cilvēkresursu vadītāja. Uzņēmumā strādā ne tikai Latvijas speciālisti, bet arī 45 darbinieki no ārvalstīm. 

Finanšu jomā Latvijas IT speciālistu un riska analīzes komanda uztur aizdevumu platformu “Ecofinance”, kuras lielākā daļa klientu atrodas Moldovā un Rumānijā. “Ecofinance” var lepoties ar sešiem miljoniem klientu. Bet Lielbritānijas finanšu serviss “MultiPass”, kura atbalsta komanda atrodas arī Latvijā, sniedz iespēju ērti veikt starptautiskus maksājumus. Latvijas speciālisti sadarbojas ar kolēģiem Dubaijā, Ņujorkā un citviet pasaulē. Pagājušajā gadā “Multipass” saņēma divus prestižus apbalvojumus – FinTech balvu “FX Innovation of the Year” un “Business Banking Winner 2022”. 

Izklaides jomā Rīgā esošie darbinieki uztur divas “Dyninno” uzņēmuma “Entertech”  talantu atlases platformas, kurās topošie talanti satiekas ar izklaides industrijas un šovbiznesa atlases speciālistiem. Amerikas Savienotajās Valstīs abas platformas ir populārāko vidū – “Kidscasting” ir vairāk nekā divi miljonu aktīvu klientu, bet “Allcasting” ir 4,3 miljoni aktīvo klientu.  

Ar “Dynatech” komandas atbalstu un projektu vadības prasmēm šogad “Dyninno” grupa atvērusi septiņus jaunus birojus, tostarp, Brazīlijā, Uzbekistānā, Itālijā un Apvienotajos Arābu Emirātos. “Dyninno” grupa kopumā nodrošina darbu vairāk nekā 4000 cilvēkiem dažādos pasaules nostūros.  


Blogs

Pēcpandēmijā ITS ceturtais straujāk augošais uzņēmums Latvijā 2022. gadā

Pie Nov 24, 2023

Kolēģi>Kods: Kā līdzsvarot mākslīgā intelekta izmantošanu darbā?

Pir Sep 4, 2023

Vēlies kļūt par mūsu nākamo veiksmes stāstu?
Piesakies jau tagad!

Ja Tev radusies interese - mēs gaidīsim Tavu ziņu! Noteikti sazināsimies ar Tevi un iespējams jau pavisam drīz pie kopīgas kafijas tases apspriedīsim tavu nākotni mūsu komandā!